Nakenbading i Orkla

En lettkledd søster av Willie Gunn kan bli en ny favoritt i lakseelva.

Willie Gunn har lenge vært en av mine favorittfluer til laksefiske. Dels fordi den er enkel å binde, dels fordi den har gitt meg mange gode fiskeopplevelser. Min første storlaks, en syvkilosfisk fra Rynda på Kola-halvøya, ble tatt på en Willie Gunn.

Med årene har jeg også prøvd ut ulike varianter av klassikeren – Dag Bjørnar Bergs Willie Gunn Intruder Variant er tidligere beskrevet på denne bloggen.

Denne sommeren hadde fattern funnet en ny og enda enklere vri på den verdensberømte laksefangeren – The Naked Gunn, eller Nakne Gunn, som vi valgte å kalle henne på norsk.

Man skal lete lenge etter en enklere lakseflue enn Naked Gunn: En bar, gullfarget Esmond Drury-krok, en undervinge av to striper flash, en overvinge av sort, gul og rødorange bucktail, et hode av rød bindetråd. Foto: Are

Mønsteret hadde han snappet opp på en Youtube-video fra den britiske fluebinderen Ryan Houston. Fluen består ganske enkelt av en gullfarget Esmond Drury-krok, en undervinge av to striper flash, en overvinge av bucktail i standard Willie Gunn-miks, og et hode av rød bindetråd. Enklere blir det ikke.

Jeg har ikke rukket å prøve fluen selv, men i årets siste lakseuke måtte jeg håve en Naked Gunn-laks for fattern i Orkla. 

Neste sesong blir det nok mer bading med Willie Gunns lettdressede søster.

En høstfarget Orkla-laks på 5,6 kilo slippes ut igjen på Grøtte-Flå-valdet etter å ha falt for en Naked Gunn den siste uka i august. Foto: Anders Stensås

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: