Rå sesongfinale

Årets siste lakseuke ga en gigantfisk i håven.

Sesongfinalen ble lagt til Grøtte-Flå-valdet i Orkla. Drøye tre døgn før sesongslutt gikk vi for en ettermiddagsøkt i Øvre og Nedre Berghølen. Vi ble enige om at jeg skulle gå først over brekket og nedre del, fattern skulle konsentrere seg om øvre del. 

Mens vi rigget stengene viste det seg en fin mellomlaks på brekket. Jeg fisket over brekket to ganger uten å få kontakt. Fattern kom like tomhendt tilbake fra øvre del. Etter en kaffepause i gapahuken gikk jeg løs på nedre del. Fattern gikk for et tredje forsøk i det øverste stryket. Det skulle betale seg bra.

Jeg hadde ikke tatt mange kastene før jeg hørte et urbrøl fra Øvre Berghølen. Det var bare å slippe stang og snelle og løpe for å hente håv og kamera.

Det var umulig å holde igjen den store fisken. Først stakk den av med skytelina, deretter gikk backingen ut i en rasende fart. Alle foto: Anders Stensås

Det ble tidlig klart at det var en voksen fisk som hadde sugd tak i gubbens German Snaelda. Den gjorde tunge utras ned i dypet og på kryss og tvers i hølen. 

Heldigvis stakk den aldri utfor brekket.

Fisken snudde på brekket. Lenge stanget den i det dypeste partiet av hølen.

Selve landingen ble udramatisk, fisken gled fint inn i McLean-håven av aller største type. Der ble den målt og veid til 125 centimeter og 18,5 kg.

Med en håv av king size-typen gikk det greit å håndtere, måle og veie fisken.

Fisken ble fotografert mens den kviknet til. Deretter ble den sluppet tilbake i den dype hølen. Det ble kun tatt tre større lakser i Orkla denne sesongen, og kun én av disse ble tatt på flue.

125 centimeter laks forsvinner ned mot dypet etter et siste vink med halen.
Så glad blir en 55-åring etter å ha kroket, landet og sluppet ut storlaksen på 18,5 kilo.

Her er et gjensyn med filmen fra Orkla:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: