Pimp en gammel venn

Gi Willie Gunn en dash Intruder.

Klassiske Willie Gunn er blant mine favorittfluer til laksefiske. Ikke verdens mest spennende flue, kanskje, men lett å binde og lett å like – og med en godt dokumentert evne til å kroke fisk. Ønsker du å sprite opp gamle Willie, kan du gi den en dash Intruder. 

Lakseflua Willie Gunn har gitt meg noen av mine fineste fiskeopplevelser, som denne blanke og fine Rynda-laksen fra 2017. Neste sesong skal hybridflua Willie Gunn Intruder-variant få en plass i flueboksen. Alle foto: Anders Stensås

Ideen er stjålet fra laksenestor og fiskekamerat Dag Bjørnar Berg. Han har eksperimentert med ulike Willie Gunn-varianter i en årrekke, og en krysning med den mer livlige lakseflua Intruder er blant favorittene i hans flueboks. Med en hale av lange og myke hackelfjær blir Willie Gunn Intruder-variant langt mer flagrende og levende enn den klassiske bucktailflua. Og laksen ser ut til å like nettopp det, ifølge nevnte Berg. Han har brukt flua med stort hell i store og små trøndelagselver i flere år allerede.

Wille Gunn Intruder-variant har framkroppen til en klassisk Willie Gunn, men har lånt et flagrende skjørt av hacklefjær fra Intruder-fluene.

Jeg har tenkt å gi hybriden en sjanse til sommeren. Skulle du bli fristet til det samme, så finner du oppskriften her. 

Willie Gunn Intruder-variant:

  • Bindes på en tube i valgfri lengde og tyngde.
  • Tag: Oval gullwire. Legg på et lag klar lakk eller uv-lim. Det vil gi taggen mer slitestyrke og litt mer volum. Taggen bidrar også til at fjærene i halen spriker litt mer ut fra krok og kropp.
  • Hale: Tre-fire tynne hackelfjær i fargene rødorange grizzly, gul grizzly og sort, cirka halvannen til to ganger kroppslengden, fordelt rundt tuben. 
  • Rib: Oval gullwire.
  • Kropp: Sort floss.
  • Ving: Sort, gul og rødorange bucktail, blandet og bundet i krage, halvannen gang så lang som kroppen. 
  • Hode: Sort.

Skulle du allerede ha flueboksen full av Willie Gunn-tuber, finnes det en snarvei til Intruder-varianten. Ta en kortskaftet treble tubekrok. Legg en dråpe uv-lim i kløften mellom krokarmene. Når limdråpen er herdet, binder du inn én hackelfjær av hver av de nevnte fargene – fordelt rundt krokskaftet. Limdråpen vil få de tre hackelfjærene til å sprike fint ut fra hverandre. Legg lakk eller lim over bindtråden og la det herde. Putt kroken inn i tuben, og vipps så er din gamle Willie Gunn oppgradert til en Willie Gunn Intruder-variant.

Har du allerede noen gamle Willie Gunn tubefluer liggende, kan du jazze dem opp ved å utstyre tubekroken som på dette bildet.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: