Rovfisk på lakseflue

Jeg har ennå ikke fått laks på lakseflua Undertaker, men flua har vist seg å være dødelig effektiv på helt andre arter.  

Etter flere fiskeløse timer med ulike streamere i Bingsfossen i Glomma, bestemte jeg meg for å tenke litt utenfor boksen. Flua Undertaker er en populær lakseflue her hjemme og over dammen, men ville den fungere på rovfisk i en elvestrekning hvor det ikke er laks?

Første juni-elveren-7
Lakseflua Undertaker stammer fra fluefiskeren John Warren Duncan. Han laget flua for fiske i elven Miramichi. Der hevdes det at det ikke spiller noen rolle hva slags farge flua har – så lenge den er sort. Foto: Anders Stensås

Mørk, langvinget og med en klar fiskeprofil fortjente den i alle fall en sjanse i det ettermiddagen gikk mot kveld. I det flua traff vannoverflaten, rullet det seg en sulten rovfisk drøye to meter bak flua. Jeg satte umiddelbart opp farten på flua. Det tok ikke lang tid før det dannet seg en v-formet bølge bak flua, etterfulgt av et kraftig hugg. Etter noen fartsfulle utras fikk jeg omsider lurt aspen ned i den lille håven. Aspen ble veid til 2,7 kilo før den fikk svømme videre.

Asp på lakseflue
Sommerfreden ble brutt da denne aspen tok Undertakern på brutalt vis.

Forhåpentligvis vil Undertakeren være like effekt under turen til Orkla senere i sommer.

Asp på lakseflue-2
PS! Dagen etter klarte ikke denne glupske gjedda å motstå den pulserende lakseflua. Foto: Anders Stensås

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: