Hodet over vannet i Rena

Vadebuksa ble badebukse da storørreten raste nedover Renaelva.

I pinsehelga tok Johannes Eid og jeg turen til Renaelva i håp om å finne vakende fisk. Fredag kveld ble vi møtt av en flomstor og livløs elv. Vi krysset fingrene for døgnfluer og vakende fisk dagen etter, men slik ble det ikke. 

Hodet over vannet i Rena
Eiden sender nymfa gjennom den tykke tåka og ned i det kalde vannet. Foto: Anders Stensås

Lørdag morgen gikk turen til fluesona. På hengebrua møtte vi en trivelig fisker som hadde fått øye på en stor ørret, drøye tre meter fra land. Fiskeren serverte store streamere og tunge nymfer, men fisken var ikke interessert. Også jeg serverte noen tunge nymfer og streamere, men heller ikke disse fluene falt i smak. Lørdag kveld vendte vi tilbake til fisken ved hengebrua. I ly av mørket hadde ørreten  flyttet seg enda nærmere land. Jeg vippet ut en Wooly Bugger som forsvant inn i fiskegapet, men i det jeg satte tilsalget, forsvant flua ut av ørretens munn.

Hodet over vannet i Rena-3
Stien langs fluesona lå under vann. Det var generelt ganske trøblete å forflytte seg langs Renaelva i pinsen. Foto: Anders Stensås

Mens jeg tilbrakte mye av søndagen i en konfirmasjon i Våler, gikk Eiden på jakt etter døgnfluer og vak. Etter en liten regnskur kom den ene døgnflua etter den andre seilende nedover elva. Da tok det ikke lang tid før tørrfluebonden fra Lørenfallet hadde en kilosørret i håven.

Hodet over vannet i Rena-6
Ørreten lot seg lure av en liten og brun døgnflueimitasjon. Foto: Johannes Eid

Etter endt konfirmasjon dro vi nok en gang opp til fluesona for å se etter fisken ved hengebrua. Den sto på nøyaktig samme plass som kvelden før. Jeg serverte den samme flua, og denne gangen satt den. Fisken raste nedstrøms, og vi gjorde alt vi kunne for å følge etter.

Hodet over vannet i Rena-5
Når det nesten var tomt for backing på snella, var det bare å hoppe i det kalde vannet og følge etter fisken nedover elva. Foto: Johannes Eid

Kald, gjennomvåt og med vaderne fulle av vann fikk vi omsider lurt ørreten ned i håven. Den lange og tynne ørreten ble veid til 1,5 kilo før den freste ut i elva igjen. 

Film kommer…

Hodet over vannet i Rena-2
Etter en strabasiøs og våt ferd nedover den seks grader kalde elva fikk vi omsider ørreten i håven. Vekta viste 1,5 kilo. Foto: Johannes Eid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: