To fiskere, to fluer, én fisk

Ørreten jeg fikk på langfredag, var prikk lik den fattern fikk på skjærtorsdag. Bokstavelig talt.

Skjærtorsdag lurte fattern en halvkilos ørret med en liten Klinkhåmer. Dagen etter, langfredag, var det min tur til å kroke, kjøre, lande og gjenutsette en ørret på samme størrelse i det samme skogsvannet. Ja, jeg påsto riktig nok at min fisk var litt større en fatterns. Og han mente selvfølgelig at det motsatte var tilfelle.

To fiskere, to fluer, én fisk
Prikkene er ørretens fingeravtrykk. Ingen er prikk like. Da vi finstuderte bildene fra påskens ørretfiske, fant vi raskt ut at vi hadde kroket, landet og gjenutsatt samme fisk hver vår gang.

Da vi i ettertid så nærmere på bildene av de to fiskene, oppdaget vi noe morsomt. Det var ikke to forskjellige fisker som hadde kastet seg over fluene våre, vi hadde kroket samme fiske med et lite døgns mellomrom.

Dette er ikke første gang jeg opplever å møte samme fisk to ganger. Under harrfiske i Glomma høsten 2016 fanget jeg den samme harren på åtte hekto med to dagers mellomrom.

To fiskere, to fluer, én fisk-3
Langfredag kroket jeg denne. Jeg innbilte meg at den var litt større enn den fattern kroket skjærtorsdag. Det viste seg å være samme fisk. Foto: Are

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: