Sjøørretfiske på grunt vann

Da gradestokken endelig viste plussgrader i starten av april, var det duket for årets første fisketur – etter sjøørreten. Fremme ved fiskeplassen ble vi møtt av to jaktende seler. Det sies at selen skremmer sjøørreten, men der det er mat for selen, er det også mat for sjøørreten. Dermed bestemte vi oss for å gi plassen en sjanse. 

Sesongstart i sjøen
Sultne seler på jakt etter mat på grunt vann. Foto: Anders Stensås

Det tok ikke mange minuttene før jeg kom i kontakt med den første fisken inne på badestranda. En hurtigsvømmende klistremerkeflue ble for fristende for fisken. Fiskekamerat Marius fikk geleidet den tynne sjøørreten ned i håven. Fisken ble veid til 800 gram før den fikk svømme videre. 

Sesongstart i sjøen-2
Årets første fisk ble en sjøørret på 800 gram. Fisken ble tatt inne på grunt vann. Foto: Marius

Ved neste fiskeplass var det fiskekompis Henrik sin tur. Han kroket og landet sin aller første sjøørret på flue. En lubben halvkilosfisk ble med hjem som kveldsmat. Utover dagen ble forholdene vanskeligere og vanskeligere. Vinden løyet, fjorden lå blikkstille og fisken så det vi holdt på med. Flere fisker fulgte etter fluene våre, men ingen lot seg lure. 

Sesongstart i sjøen-4
Henriks fisk var fet og rød i kjøttet – en perfekt matfisk. Foto: Anders Stensås

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: