En liten hjelper

I en uendelig serie av mer eller mindre nyttige duppeditter for fluefiskere, leverer amerikanske Solyce Flyfishing et av de beste tilskuddene på veldig, veldig lenge.

Vi har alle vært der. Midt ute i elva, frustrert over fisk som ikke tar. Vi MÅ bytte flue. Det kan være en utfordring når to kalde hender skal håndtere stang, fortom, gammel flue, flueboks, ny flue, tørkepulver, impregneringsmiddel og saks. Det er ikke uvanlig å miste en flue eller to under prosessen. Ja, vi kjenner folk som har sett hele flueboksen forsvinne ut av hendene og nedover strømmen.

For å avhjelpe det at vi kun er født med to hender, er det mange som tar munnen til hjelp. Fortommen plasseres mellom leppene. Der får den selskap av den ubrukelige flua, mens man håpefullt fisker en ny flue ut av flueboksen.

Så hender det at man har en urutinert fiskekamerat som absolutt må spørre om noe mens man holder på med alt dette. Idioten fortjener jo et svar, og da må man nødvendigvis åpne kjeften … Flua i munnvika slipper, fortommen like så, vind og strøm spiller sjelden på lag, svuuussssjjjjj, der forsvant line og fortom gjennom stangringene, gitt …

Bortsett fra at ordforrådet hele tiden utvikles og vedlikeholdes, følger det bare irritasjon og ergrelse med sånne situasjoner. Derfor er det godt å se at amerikanske Solyce Flyfishing har lansert en løsning på problemet, en liten, men svært praktisk dings som heter Tippetac.

En liten hjelper-4
Tippetac gir deg en tredje hånd når du skal bytte flue. Et spor låser fast fortommen, mens magneten fint holder en flue eller to. Alle foto: Anders Stensås

Tippetac består av to runde og små, men sterke magneter. Den ene er flat og på størrelse med et kronestykke. Den andre har samme diameter, men ser mer ut som en halvstor jakkeknapp. «Kronestykket» har man på innsiden av vadejakka, fiskeskjorta eller chestpacken, «jakkeknappen» hektes på utsiden.

Magneten i «jakkeknappen» holder fint en flue eller to mens man bytter, men den er også sterk nok til å holde en saks eller en peang. I tillegg har knappen et gummispor hvor man kan låse fast fortommen under fluebytter.

Tippetac blir rett og slett en tredje hånd som aldri er i veien når du fisker, men som er der til gangs når du skal utføre fluebytte eller andre små fluefiskegjøremål.

Magnetfestet gjør at Tippetac lett kan flyttes fra ett plagg til et annet. Den trenger ikke henge igjen på vadejakka når den blir for varm. Det tar bare noen sekunder å flytte den over til fiskeskjorta eller t-skjorta. Tippetac er dessuten skånsom i bruk, her er det ingen sikkerhetsnåler som punkterer GoreTex-membranen i vadejakka di.

Du kan lese mer om Tippetac på Solyce.com. Vi kjøpte forøvrig vår hos Jarle & Bjørnar fluefiske i Lillestrøm. Prisen er 159 kroner.

En liten hjelper-3
Tippetac består av to magneter med samme diameter som et kronestykke. Den ene festes på innsiden av et plagg eller en chestpack, den andre på utsiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: