«Man cave» for fluefiskeren

Når to generasjoner fluefiskere bor under samme tak, kan det lett bli et virvar av sneller, stenger, litteratur og fluebinderutstyr. En god løsning kan være å organisere alt i en skikkelig «man cave».

Vi har bodd oss til på vårt lille hobbyrom over noen år nå, så vi har kjent litt på hva som fungerer og ikke. Her er noen tips for alle som ønsker å lage seg et fluefisker- eller fluebinderrom:

Tenk flerbruk: Det er ikke gitt at man kan øremerke et helt rom til favoritthobbyen. Tenker man flerbruk, blir hobbyrommet lettere å realisere. Mange har kanskje et hjemmekontor, en tv-stue eller et gjesterom som kan få en egen fluebinderkrok. Med sovesofa, kaffebord, arbeidsbord og flatskjerm kan vårt hobbyrom brukes som gjesterom, hjemmekontor, lesekrok og en liten ekstrastue når det trengs.

«Man cave» for fluefiskeren
Vår «man cave» brukes flittig til fluebinding, men også til lekser, avkobling og som gjesterom og hjemmekontor. Alle foto: Anders Stensås

Tenk orden og organisering: Vi fisker etter smått og stort, med enhånds- og tohåndsstenger, i saltvann og ferskvann. Gjennom årene har det derfor hopet seg opp med utstyr: stenger, sneller, håver, fluebokser, bindestikker, verktøy, kroker, fluebindermaterialer, magasiner, bøker … Skal man unngå det totale kaos, må man prioritere orden og organisering. Alt man eier og bruker må få sin faste plass. Da finner man det lettere igjen, og da blir det lettere å ta det frem og bruke det også. Hos oss har snellene og flueboksene fått egne skap, stengene er samlet i en egen stangholder, fluebindermaterialet og -verktøyet ligger i godt merkede skuffer, bøkene står sortert på forfatternavn i egnede hyller, og magasiner og blader er sortert og samlet i permer.

«Man cave» for fluefiskeren-10
Fluebinderutstyret organiseres og oppbevares i «Helmer» skuffeseksjoner fra Ikea.

Bruk mest penger der det trengs mest: Et fluefisker- og fluebinderrom behøver ikke å koste skjorta. Vi har kjøpt det meste av interiøret rimelig på Ikea. Noe har vi likevel valgt å legge litt penger i. Skal man sitte timevis i dyp konsentrasjon over bindestikka, er det lurt å bruke noen kroner på en skikkelig arbeidsstol og godt arbeidslys.

«Man cave» for fluefiskeren-13
Legg penger i godt lys og en god arbeidsstol. Vi valgte lupelampe fra Luxo og stol fra Håg. Skjermen brukes til lekser og foto- og videoredigering – og til å finne fluemønstre på nettet.

Skap stemning: Selv om du skulle være av den minimalistiske typen, så er det lov «å gi litt gass» når man innreder en «man cave». Skap stemning og hygge, heng opp bilder av fine fangster, gi veggplass til noen fluer som betyr litt ekstra, kanskje har du en fin trehåv, noen gamle sneller eller noen gamle stenger som kan være dekorative elementer. Gode, gamle minner skaper fine rammer for nye drømmer – det skal være hyggelig å stikke seg vekk noen timer på fluebinderrommet en mørk høst- eller vinterkveld.

«Man cave» for fluefiskeren-5
En kjenning fant to Vangen & Carlsen splitcanestenger da han ryddet låven. Vi fikk kjøpe begge. Det store bildet er tatt i Gaula, hvor vi telte 39 lakser i én og samme kulp. 20 av dem ble helt eller delvis med på bildet.

I bildene nedenfor kan du se flere detaljer fra vår fluefiskerhule. Lykke til med din!

«Man cave» for fluefiskeren-9
Velkommen inn. Liten tvil om hva som er tematikken bak denne døra.
«Man cave» for fluefiskeren-2
Ikeas «Järna» er perfekte snelleskap. Dessverre har de gått ut av produksjon. Stangstativet er hjemmelaget etter fuglekasseprinsippet. Uten tak og hull, men på praktiske hjul.
«Man cave» for fluefiskeren-12
Selv «minibaren» har en «touch» av fisk.
«Man cave» for fluefiskeren-6
Gode minner i glass og ramme – bilder og fluer fra noen av de mer vellykkede fisketurene.
«Man cave» for fluefiskeren-3
Oldefar etterlot seg en eske med gamle Mustad-fluer. De havnet i glass og ramme.
«Man cave» for fluefiskeren-7
Du finner ikke en fluefisker uten en god fiskecaps – eller flere.
«Man cave» for fluefiskeren-4
104 bøker om fluefiske og fluebinding, og enda flere blader. Ikea-hyller holder orden.
«Man cave» for fluefiskeren-11
Her er vi alltid forberedt på kaffebesøk og en fluefiskeprat.
«Man cave» for fluefiskeren-8
Sikring er viktig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: