Streamerfiske rundt grunner og skjær

Etter flere uker med høye temperaturer på Østlandet kom endelig værskiftet. Jeg kastet kanoen på biltaket, la teltet i sekken og bikkja i baksetet. Vi satte kursen mot et av de lokale skogsvannene. Håpet var at værskiftet hadde satt fart på insektlivet, men mye tydet på at jeg var for sent ute. Langs myrkanter og sivbelter lå det rester av vulgataspinnere. Mye tydet på at vakefesten var over, selv om det var «kake» igjen.

Streamerfiske rundt grunner og skjær
Kanoen er pakket og Pia er klar for avgang. Alle foto: Anders Stensås

For min del er jeg ikke avhengig av å fiske med tørrflue. Jeg koser meg like mye med nymfe- og streamerfiske. Etter valg av teltplass og oppsatt camp, monterte jeg streamerstanga med synkeline og en svart Zonker. Jeg padlet ut til en av vannets mange øyer og begynte å denge streamer. Ironisk nok vaket det en fisk drøye 15 meter fra øya. Jeg kastet streameren i retning vaket og satte umiddelbart fart på flua. Pang! Turens første fisk lå trygti håven. Fisken ble veid til 400 gram før den fikk svømme videre.

Streamerfiske rundt grunner og skjær-2
Denne vakende ørreten fikk presentert en Zonker. Da var den ikke tung å be. Her er ørreten på 400 gram på vei tilbake i vannet.
Streamerfiske rundt grunner og skjær-8
Denne linerlen satt midt i matfatet. Her kom det mat fra alle kanter.

Etter tre porsjoner med pannekaker til middag, ankret jeg opp på en av vannets grunner. Jeg fisket streameren på kanten mellom det grunne og det dype. Også her var det en sulten ørret på 400 gram som lot seg friste av streameren. På kveldstid begynte enkelte fisker å vake, men det ble aldri de helt store greiene.

Etter endt fiske la jeg og Pia oss godt til rette i hver vår sovepose. For sistnevnte skulle det bli lite søvn. Skogens «skumle» lyder holdt vakthunden våken gjennom store deler av natten. Rundt klokken 08:00 ble jeg vekt av en logrende hund som mente at natten var over. Pia fikk med seg soveposen i kanoen, og mens jeg fisket, tok bikkja igjen den tapte nattesøvnen. Denne gangen bestemte jeg meg for å prøve å fiske av en lengre grunne. Jeg monterte det nyinnkjøpte drivankeret og hang det etter kanoen. Jeg driftet over grunna, mens jeg fisket streameren nøye langs dypkanten. Like før klokka 09:00 røsket en ørret tak i Zonkeren. Denne skulle vise seg å være større. Etter noen korte utras fikk jeg fisken i håven. Ørreten ble veid til 600 gram. Selv om turen ikke resulterte i noen store ørreter, fikk jeg erfare et det er giftig å fiske av grunner og skjær. Jeg har godt håp om at denne taktikken vil resultere i større fisk før eller siden.

Streamerfiske rundt grunner og skjær-4
Drivanker, synkeline og Zonker resulterte i en ørret på 600 gram på en av vannets grunner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: