En fartsfylt sjøørretleksjon

Jeg er ingen erfaren sjøørretfisker, men nå kjenner jeg i det minste en. På en regnfull 1. mai ble jeg invitert med til Dan André Hauklands hjemmebane i ytre Oslofjord. Der skulle jeg få en fartsfylt sjøørretleksjon.

En fartsfylt sjøørretleksjon-2
En rask reke ble for fristende for denne glupske sjøørreten. Foto: Anders Stensås

Allerede på det første kastet kroket Dan dagens første fisk. Sjøørreten på drøye fire hekto ble avkroket og fikk svømme videre. Dermed sto det 1-0 før jeg hadde fått flua i vannet. Etter Dans gode start fulgte noen fiskeløse timer. I løpet av disse timene la jeg merke til noe interessant: Dan satte alltid stor fart på flua. For min del så inntrekkene og farten alt for brutal ut, men det skulle vise seg å være effektivt. Vi byttet fiskeplass nok en gang, og det tok ikke lang tid før Dan la på til 2-0 med en tynn og lang sjøørret på 1,2 kilo. Fisken fikk svømme videre, og etter noen nye kast med stor fart på flua sto det 3-0.

En fartsfylt sjøørretleksjon-3
Dan med en blank sjøørret på 1,2 kilo. Foto: Anders Stensås

Vi bestemte oss for å teste en siste fiskeplass før vi vendte snuten hjem. Jeg hadde gått en hel dag uten å være i kontakt med en eneste fisk, men da jeg satte stor fart på en rosa rekeimitasjon, viste endelig en fisk interesse. Dessverre for min del snudde sjøørreten like fort som den kom. Noen minutter senere hadde Dan fast fisk, igjen. En sjøørret på én kilo satte spikeren i kista – 4-0 til «hjemmelaget».

En fartsfylt sjøørretleksjon-4
Fisken hadde en fin lengde, men sjøørreten var fremdeles tynn etter vinteren. Foto: Anders Stensås

Mellom øktene ble det mye fiskeprat – om laks, gjedde og ørret, men aller mest om sjøørret. Også det var lærerikt – det kan være lurt å lytte til en kar som har en sjøørretpers på over tre kilo.

Det blir mer sjøørretfiske fremover – med større fart på flua.

En fartsfylt sjøørretleksjon
Dan er 20 år og allerede en erfaren sjøørretfisker. Her er han avbildet med sin hittil største sjøørret. Fisken veide over tre kilo. Foto: privat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: