Sesongstart i sjøen

Hver enste vår blir kløen like intens. Issmeltingen skjer ikke raskt nok og temperaturen i ørretelva stiger for sakte. Så da det kom en dag med sol og plussgrader, satte fiskekamerat Sander og jeg kursen mot Østfold. På jakt etter sjøørret.

Sesongstart i sjøen-2
Børstemarken har begynt å røre på seg. Godt nytt for sjøørreten. Foto: Anders Stensås

Fremme ved den grunne bukta ble vi møtt av et tynt islag. Det var ikke mye som minnet om vår. Mens stenger ble rigget og fluer ble festet, forsvant det tynne islaget. Vi hoppet i vaderne og fisket oss gjennom den lune vika både én og to ganger, men sjøørreten uteble. Det eneste vi fanget de første timene var en rødspette på tre hekto.

Sesongstart i sjøen
Etter noen timer uten fisk, var det på tide med fluebytte.

Vi bestemte oss for å oppsøke litt dypere vann med større reke- og fiskeimitasjoner. Og det tok ikke lang tid før Sander kroket og landet årets første sjøørret. Like etter gjenutsettingen av den tynne sjøørreten var det min tur. En jagende fisk ble observert i overflaten. Jeg kastet flua ut i området og satte fart på den rosa reka. Det tok ikke lang tid før også jeg hadde landet og gjenutsatt årets første sjøørret.

Sesongstart i sjøen-4
Sander med årets første sjøørret. En saktesvømmende Polar Magnus ble for fristende for denne sjøørreten. Foto: Anders Stensås

Ingen av fiskene var noen prakteksemplarer, men det viktigste er at sesongen omsider er i gang og at det igjen lukter litt fisk av håven.

Sesongstart i sjøen-6
En kald Sander på vei opp av vannet. Det er ennå en stund til det er badetemperaturer i sjøen. Foto: Anders Stensås
Sesongstart i sjøen-5
Det er ikke bare sjøørreten som er på jakt etter mat om dagen. Denne ærfugl-hannen var også på utkikk etter noe spiselig. Foto: Anders Stensås

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: