Flyttet hjem – økte salget

I 2017 flyttet Hardy produksjonen av sine klassiske Cascapedia-sneller tilbake til England. Det har ført til økt salg.  

Cascapedia-modellen så dagens lys i Hardys fabrikk i England på 1930-tallet. Da Hardy flyttet deler av produksjonen til lavkostland i Asia, var Cascapedia en av modellene som mistet «Made in England»-stempelet. I fjor ble tredje generasjon Cascapedia lansert. Samtidig valgte Hardy å flytte produksjonen av klassikeren hjem til Alnwick i England. Det viste seg å være et smart trekk. Salget har gått i taket etter hjemflaggingen.

De første relanserte og engelskproduserte Hardy Cascapedia-snellene kom i salg høsten 2017. Lars Finnerud, distriktansvarlig for den norske Hardy-importøren, Pure Fishing Norway, har fått merke snellens popularitet.  

– Salget vi hadde forventet i løpet av 2018 er allerede nådd, sier Finnerud.

Han mener at Hardys filosofi om å flytte produksjonen tilbake til England skal ha mye av æren for det økte salget.

– Det klinger bedre for de som er interessert i utstyr og som kjenner historien til Hardy. At det står «Made in England» betyr mer for folk enn for eksempel «Made in China», forteller Finnerud.

Solgt 15 sneller i vinter

Bjørnar Berg som driver butikken Jarle & Bjørnar Fluefiske på Lillestrøm selger normalt sneller fra amerikanske Waterworks-Lamson, men tok inn noen Hardy Cascapedia-sneller for å tilfredsstille kunder som etterspør mer klassiske snellemodeller.

– Jeg har solgt 15 Cascapedia-sneller i vinter, så dette lover bra før sommersalget, sier Berg.

Flyttet hjem – økte salget_-3
Bjørnar Berg har solgt 15 Hardy Cascapedia-sneller i vinter. Kunder som liker klassiske sneller, har satt pris på at «Made in England» er tilbake på snellene. Foto: Are

Hvorfor tror du så mange foretrekker denne snella?

– Mye på grunn av det klassiske designet. De som har kjøpt Cascapediaen hos meg, trenger som regel ikke en snelle til, men de kjøper den fordi de synes den ser så flott ut, sier Berg.

Stor etterspørsel

Etterspørselen for den engelskproduserte snella har vært stor siden nylanseringen, likevel er Finnerud sikker på at alle som har bestilt skal få sine sneller utlevert.

– Vi ønsker ikke å gjøre snellen så eksklusiv at den blir vanskelig å få tak i. Målet vårt er å holde tritt med etterspørselen, sier Finnerud.

Flyttet hjem – økte salget_
Hardy Cascapedia kommer i fire størrelser, for alt fra lett ørretfiske til tyngre laksefiske. Prisene begynner på 4 499 for den minste modellen. Den største koster 5 999. Foto: Are

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: