Flashflue med Wiggle Tail

Svenskene har hatt stor suksess med bruken av Wiggle Tails på store gjeddefluer. Niklaus Bauer er en av dem som har frontet disse fluene i sosiale medier og det er ikke uten grunn. Han har fanget flere pene gjedder på Wiggle Tails i ulike farger og fasonger. Selv har jeg lenge hatt lyst til å prøve det samme her hjemme i Norge. Nedenfor kan du se hvordan du kan binde en enkel flashtube med Wiggle Tail.

Wiggle Tail
Bauer Pike Rig består av to kroker som er koblet sammen med en stålvaier. Bak den bakerste kroken er det festet en Mustad Fastach Clip i en løkke. Med den kan du enkelt sette på en Wiggel Tail i ønsket farge og lengde. På den fremste kroken kan man velge om man ønsker mer lyd i flua eller ikke ved å binde inn Bauer Power Rattles.
Wiggle Tail-2
Bind inn en bunt med bucktail som peker fremover. Her er det gult innerst og hvitt ytterst. Når man senere bøyer disse fibrene bakover, legger de hvite hårene seg innerst.
Wiggle Tail-3
Ta en kulepenn og bøy hårene bakover.
Wiggle Tail-4
Fest så hårene slik at de peker bakover. Vinkelen på fibrene vil være med å bestemme volumet på flua.
Wiggle Tail-5
Bland så sammen ulike flashfibre og bind dem inn slik at halvparten peker fremover, halvparten bakover. Fest materialene godt før bunten som peker fremover bøyes bakover igjen. Gjør det samme på undersiden.
Wiggle Tail-6
Lag en dubbingløkke hvor du spinner inn noen flashfibre som gir flua litt mer volum i front.
Wiggle Tail-7
Til slutt setter du på noen øyne ved hjelp av Bug-Bond.
Wiggle Tail-8
To flashfluer med Wiggle Tails. Den ene flua er bundet med mye volum, mens den andre har en tynnere profil. Alle foto: Anders Stensås

Her er en liten gjedde-film fra 2016:

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: