Streamerørret i skumringen

Vinteren er like rundt hjørnet. Da er det deilig å kunne se tilbake på alt man har opplevd i løpet av sesongen. Denne fiskeopplevelsen fant sted i Glomma en varm sommerkveld i midten av juli. Etter gjentatte forsøk i de lokale skogsvannene uten resultat, bestemte jeg meg for å oppsøke Glomma en kveld i skumringen. Håpet var at ørret og annen rovfisk skulle trekke inn mot land på jakt etter mat.
Det tok ikke lang tid før den første stimen med småfisk passerte under stangtuppen min, men noen glefsende rovfisk var ikke å se. Først etter en drøy times fiske skjedde det noe. Plutselig spratt panisk småfisk i alle retninger, kun to meter fra land. Jeg vippet Klistremerkeflua ut i området hvor jeg hadde sett småfisken og trakk raskt inn. Ingen ting skjedde. Først på det femte forsøket tok fisken. Etter en liten fight ble den ledet inn i håven og veid til 900 gram.
Utover sommeren og høsten leverte strømmen flere streamerørretter, men også gjeddene har vært innom og rappet med seg noen fluer i ny og ne. Neste år blir det flere turer til denne strømmen.

Streamerørret i skumringen-
Strømmen har levert flere streamerørretter, men denne ørreten på 900 gram er den største til nå. Foto: Marius

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: