Høstharr

Høstharr-4
Harren på 900 gram ble turens største fisk. Den tok en Klinkhåmer som hadde druknet. Foto: Are

Fatter´n og jeg har lenge pratet om å ta en høsttur etter harr. En onsdags ettermiddag i slutten av august pakket vi bilen og satte kursen mot øvre deler av Glomma. Alt var lagt til rette for tre dager med harrfiske.
I området rundt Os fant vi pen og huggvillig harr, og hver eneste dag landet og gjenutsatte vi flere fisker over halvkiloen. Imitasjoner av veps og maur gikk ned på høykant i perioder. Når landinsektene ikke fungerte, fant vi frem en liten og brun Klinkhåmer. Den fanget fisk like godt våt som tørr.
Turens største, og ny personlig rekord for min del, var en harr på 900 gram. Den gikk rundt i en liten bakevje og spiste det den fant. Jeg lot en Klinkhåmer flyte over fisken, men ingenting skjedde. Først da flua sank og jeg ga den en liten bevegelse, tok harren tre meter fra land.
Film kommer!

Høstharr-3
Fatter´n hadde tak i en større ørret med streameren ved Erlinesset. Her har han prøvd seg med nymfa uten resultat. Pia undersøker om det ligger noen pinner i elva. Foto: Anders Stensås
Høstharr-5
I mørkets frembrudd tittet denne elgoksen frem på et av de uklipte jordene. Foto: Anders Stensås
Høstharr
Innimellom slagene er det viktig med påfyll av næring. Her nytes en pose Real turmat ved brua ved Erlia Elvelags fluefiskesone. Foto: Are
Høstharr-2
Denne harren på 700 gram tok en stripende Klinkhåmer, en drøy meter fra sivkanten. Foto: Are

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: