Rundlurt i dansk put & take-vann

Den siste uken har jeg vært på fotojobb i Danmark – fluestengene var selvfølgelig med. Det var ikke mye tid til fiske, derfor passet det bra å fiske noen timer i nærliggende Dvergetved Søpark. Den danske søparken besto av to kunstige vanndammer. Den minste dammen var for barn opp til 11 år, mens den største dammen var tillatt for alle. I den ene vika ble det pumpet nytt vann inn i sjøen. Sjøene inneholdt arter som regnbueørret, bekkeørret, karper, stør og noe danskene kaller guldørret. I sommerhalvåret settes det ut fisker daglig. Dvergetved Søpark opplyser at de utsatte fiskene veier alt fra 500 gram og opp til sju kilo.

Rundlurt i dansk Put & Take vann-2
Foto: Anders Stensås

Mens jeg monterte utstyret, dro tobarnsfamilien på motsatt bredde opp to digre regnbueørreter.
– Send meg mer Powerbait, ropte en av småguttene etter å ha landet storfisken.
Jeg var sikker på at dette ville bli lett. Det hoppet jo fisk overalt.
Dessverre ble dette noen frustrerende fisketimer. Jeg serverte nymfer, tørrfluer og streamere i alle mulige farger og fasonger. At en utsatt regnbueørret i en bitteliten dam skulle være så selektiv hadde jeg aldri forestille meg.
Mens jeg fortvilte over egen prestasjon og rotet i flueboksene etter en mulig løsning, fortsatte tobarnsfamilien å fange fisk på motsatt bredde.
Hva gjorde jeg feil? Til slutt gikk jeg bort til familien. De fortalte at de fisket med Powerbait – et illeluktende, kunstig, men naturtro agn.
Jeg fortsatte fisket til mørkets frembrudd – uten hell. Det nærmeste jeg kom fisk var en regnbueørret som avviste en Muddler Minnow i overflaten.
Jeg hadde rett og slett blitt rundlurt av dansk ”tamfisk” og utfisket av en småbarnsfamilie i deres lokale put & take-vann.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: