Fiskeflåten er utvidet

Det har sine fordeler å ha en far som er interessert i friluftsliv og fluefiske – og fyller 50.

På jubilantens gavebord landet det denne våren sedler og gavekort nok til en utvidelse av fiskeflåten. Fra før besto den av en bellyboat (30-årsgave) og en Ally-kano (40-årsgave). Denne gangen falt valget på en enmanns kajakk/kano-hybrid, en Native Watercraft Ultimate FX 12.
I beste amerikansk stil er fartøyet skreddersydd for sportsfiske, med flere innebygde spesialløsninger ­og uendelige muligheter for å ettermontere ekstrautstyr.
Båten har et komfortabelt sete med justerbar ryggvinkel. Det kan også flyttes i lengde- og høyderetning. Vil man sitte komfortabelt ved pausebålet, kan hele setet løftes ut av båten.

Fiskeflåten er utvidet
Med setet i høyeste posisjon kommer man relativt høyt over vannflaten. Det gjør kastingen lettere. Foto: Are

Justerbare fotstøtter gjør det lett å finne en komfortabel padlestilling.
Kajakken skal være så stødig at en utrent padler kan stå og fiske i den. Vi har tenkt å la det bli litt varmere i vannet før vi prøver ut akkurat det.
Det er feste for ankerline både på babord og styrbord side. Festene går på trinser, så man kan lett flytte festepunktet fremover eller bakover langs siden. På den måten kan man enkelt justere båtens posisjon i forhold til strøm-, vind- og kasteretning.
Båten har også seks metallskinner som gjør det mulig å montere ekstrautstyr rundt omkring. Native leverer selv spruttrekk og ulike oppbevarings- og utstyrsløsninger, men man kan også benytte et stort utvalg ekstrautstyr fra frittstående leverandører som Scotty.

Fiskeflåten er utvidet-2
Med kajakk kan man lett sette fast flua i busker man ellers ikke ville nådd fra land. Foto: Are

Så langt har vi kun investert i padleåre, dregg, dreggline og to stangholdere. Mer vil nok komme til etter hvert, men vi ønsker å kjenne litt på behovet utover sesongen før vi løper og kjøper mer utstyr.
Et drivanker og en åreholder står høyt på prioriteringslista. Utover dette gjør festeskinnene det mulig å montere ekkolodd, kompass, GPS, kamerastativ, arbeidsbord, lanterner, koppholdere og ulike typer stangholdere – for å nevne noe.
Bruksmulighetene er mange. Vi ser i første omgang for oss at båten vil bli brukt til ørret- og gjeddefiske i lokale elver og vann, men den vil nok også bli med på ørretfiske til fjells og sjøørretfiske langs kysten. Vekten er på beskjedne 23 kilo, så man kan fint lempe farkosten på biltaket alene. Lasteevne på 159 kg og to bagasjerom med kraftige strikker gjør det mulig å ha med utstyr og proviant for lengre dagsturer og overnattingsturer.
Vi kommer tilbake med mer om båten og riggingen av den når vi har gjort oss flere erfaringer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: