Hvordan det hele begynte

Veien til fluefisket kan sikkert finnes på mang måter. Noen blir med en onkel på tur, andre trekkes med av kamerater, og mange har sikkert gått veien om mark- og slukfiske. Min vei til fluefiske startet tidlig, og pappa skal ha mye av æren for at jeg fant frem. Her er tre øyeblikksbilder fra ferden:

Sommeren 2000: På en sydenferie var pappas Lamson-sneller like spennende som sand, strand og vann. Ett og et halvt år gammel fant jeg en fargerik flyteline mer interessant enn en gjennomsiktig glassline.

hvordan-det-hele-begynte-2
Lamson-snella til fatteren var mer spennende enn smokken. Foto: Are

Februar 2003: Kun fire og et halvt år, men likevel nysgjerrig på å prøve fatterens bindestikke.
Flua var enkel: En kropp av grønn og rød bindetråd, en ving av et langt, krøllete hackle, en primitiv knute og en dråpe lakk. Hva flua skulle imitere, er jeg usikker på. Det kan kanskje se ut som en fiskeimitasjon av noe slag. Det viktigste var at jeg hadde det gøy.

hvordan-det-hele-begynte
Kun fire og et halvt år gammel bandt jeg min aller første flue. Foto: Anders Stensås

Sommeren 2008: Ni og et halvt år gammel og med den aller første fisken på flue. Kastingen var så som så, men med Simms-caps, Scott-stang og Lamson-snelle var i hvertfall utstyret i orden. Den lille ørreten tok en tung nymfe i en liten fjellbekk på Dovre.

hvordan-det-hele-begynte-3
Ni år og stolt – med den aller første fisken på flue. Foto: Are

Siden har det ikke vært noen vei tilbake.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: