Fomlefritt målebånd

Hvert sekund teller når en storlaks skal settes ut igjen. Derfor er det dumt å bruke masse tid på å lete etter og fomle med målebåndet som skal dokumentere fiskens lengde.
Her har du en løsning som sikrer at målebåndet alltid er klart til bruk.
Ideen er ikke ny. Diverse klistremerkemålebånd til å feste på fiskestanga har vært på markedet tidligere. Det fine med dette, som er laget av en folie som normalt brukes til dekorering av biler, er at det er tynt, smalt og hefter bedre enn produkter vi har prøvd tidligere.
Produktet er utviklet av to ivrige laksefiskere. Den ene eier og driver Døhlen Dekor, den andre eier og driver Jarle & Bjørnar Fluefiske. Så da har du sikkert skjønt hvor du kan kjøpe målebåndet også.
Målebåndet selges i 120 centimeters lengde. Etter at en kunde påpekte at han hadde landet en fisk på 123 centimeter – og at han gjerne skulle kunne måle slike fisker også i fremtiden – ble det også produsert et lite opplag på optimistiske 132 centimeter.
Videoen viser hvordan målebåndet monteres. Det er ikke så vanskelig. Man må bare klippe vekk en bit tilsvarende lengden på stanghåndtaket, og så må man som regel klippe og justere litt rundt én eller maksimalt to stangskjøter.
På tohåndsstenger må man klippe av de første 60-70 centimeterne. Ikke kast denne biten, for den kan du bruke på ørretstanga di.
Det er lurt å rengjøre og tørke stanga før målebåndet festes. Det beste er å bruke teknisk sprit (isopropanol), ikke rødsprit eller whitesprit. Alternativt kan en klut med varmt vann gjøre nytten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: