Trikset som kan lande flere gjedder

Den siste uken har jeg brukt mye tid på gjeddefiske med Flash Fly. Jeg fikk mange gjedder, men mistet enda flere. Den ene dagen kroket jeg ni gjedder, men bare to av dem ble med helt inn til land. Det bekymret meg litt. Nå har jeg funnet løsningen på problemet – tror jeg: En ekstra krok, gjemt i halen på flua. Krokningsprosenten har gått opp, og den siste fiskedagen ble tre av fire gjedder kroket med den bakerste kroken.
Film kommer.

finn-frem-gjeddeboksen-2
Flash Fly bindes originalt på en enkeltkrok. Denne blir sittende relativt langt fremme på flua. Det kan kanskje forklare hvorfor mange fisker ikke ble kroket skikkelig. Foto: Anders Stensås

Slik monterer du en ekstra krok på Flash Fly: 
Fest en bit stålfortom øverst i krokbøyen på flua – jeg bruker en vanlig slukknute. For at stålfortommen ikke skal skli nedover krokbøyen lager du en liten Bug-Bond-dråpe under knuten. Fest en krok i den andre enden av gjeddefortommen – cirka fem centimeter bak den første kroken. Til slutt gjemmer du kroken inne blant flashfibrene i flua. Nå slipper ikke gjedda unna.

trikset-som-kan-lande-flere-gjedder-2
Slik ser det ut når ekstrakroken er ferdig montert. Foto: Anders Stensås

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: