En hund etter laks

Kan en hund gi inspirasjon til ei lakseflue? Som virker?
Ja, ja. Hør bare her:
Det begynte med at vi fikk hund – en Staffordshire bull terrier, tettpakket og sterk, leken og blid. Den elsket turliv med pinnekasting, bading, snøbasing og bålkos. Den ble raskt med på fisketurer, og allerede første sommeren måtte den hoppe i Gaula for å henge på fatter’n da han forsvant nedover steinrøysa i Haltdalen med en storlaks i den andre enden av fluelina.
Det gikk bra – både valpen og laksen ble landet drøye hundre meter lenger nede.
Bikkja er fin å se på. Hvit i brystet og på den ene labben, brunspraglete som ei vårflue på resten av kroppen. Fargen kalles brindle and white, ifølge de offisielle registreringspapirene.
– Hmmm, brindle and white, det høres ut som navnet på ei lakseflue, sa fatter’n allerede da han leste gjennom bikkjepapirene første gangen.

en-hund-etter-laks-3
Foto: Anders Stensås

Noen måneder senere satte han seg ned og lagde en spraglete og hvit flue inspirert av fargene på den firbente fiskekameraten. Navnet ble som det måtte: Brindle & White. Av og til kaller vi den bare Pia-flua. Bikkja heter Pia, nemlig. Flua har ikke vært så lenge i bruk, men den har allerede noen lakser på samvittigheten. Best fisker den på litt stor og litt lettfarget elv. Prøv den da vel!

en-hund-etter-laks
Denne smålaksen klarte ikke å la en liten Brindle & White passere. Foto: Are

Brindle & White (Pia-flua)

Kropp: Minnow body-tubing, copper/pearl, eller annet kobbertonet materiale.

Hackle: Fire tørn rødt innerst, fire tørn brunspraglet ytterst. Alternativt fire tørn rødt, innerst, to tørn sort i midten, to tørn brunt ytterst.

Underving: Hvit kalvehale, alternativt hvit ekornhale eller hvit bucktail. Tre-fire strå pearl Flashabou på toppen.

Midtseksjon, ving: Brunt hår fra mårhale, alternativt brun revhale eller brunt hår fra får. Skal være litt lenger enn underving. Tre-fire strå copper, holografisk Flashabou på toppen.

Overving: Sort får, alternativt sort rev. Skal være lenger enn midtseksjonen.

Sider (valgfritt): Junglecock

Hode: Sort kone eller sort bindetråd.

en-hund-etter-laks-2
Dette trenger du: Minnow body-tubing i copper/pearl, rødt og brunt-/sortspraglet hackle, hvitt, brunt og sort hår til ving, Flashabou i pearl og copper holographic til vingen, junglecock-sider (kan sløyfes) og sort kone (kan sløyfes). Foto: Anders Stensås

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: