Disse fluene har jeg troen på i 2016

Her har jeg samlet sammen fem mønstre som jeg skal teste ut i 2016.

 Deceiver-variant med klistremerkehoder.

disse-fluene-har-jeg-troen-pa-i-2016-2
Foto: Anders Stensås

Du starter med å lage en dubbingløkke bakerst på krokskaftet. Spinn inn Lite-brite-fibrene og dubb deg fram til krokøyet. Gre ut fibrene slik at de peker bakover og slik at du får en fiskeprofil på flua. Bruk en tannbørste eller noe lignende. Bind inn mørke Angel Hair fibre som en overving/rygg. Til slutt fester du klistremerkehodene med Bug-bond. Her kan du lese mer om klistremerkehodene.

Cooper bug

disse-fluene-har-jeg-troen-pa-i-2016-3
Foto: Anders Stensås

 Flua imiterer en klekkende vårflue som sleper puppeskinnet etter seg. Flua er rask og enkel å binde. Du starter med å binde inn noen hjortehår bakerst på krokskaftet. Så surrer du kroppen. På denne flua har jeg brukt et rødt garn som jeg fant i strikkeskuffen til farmor. Brette hjortehårene fremover. Avslutt med whip finish og en dråpe lakk.

Egenkomponert Zonker

disse-fluene-har-jeg-troen-pa-i-2016-4
Foto: Anders Stensås

Dette er en Zonker-variant som jeg har satt sammen selv. Du starter med å tre på et kulehode. Bakerst fester du en kobbertråd til ribbing. Kroppen bindes med hareøredubbing. Følg etter med kobberribbingen. Så binder du inn en grå Rabbit stripe. Til slutt legger du på litt dubbing bak kulehode. Avslutt med whip finish.

X-caddis

disse-fluene-har-jeg-troen-pa-i-2016-5
Foto: Anders Stensås

Halen består av hvit Polypro Yarn. Kroppen bindes med grønn tørrfluedubbing. Til slutt binder du inn vingen som består av lyse hjortehår. Avslutt med whip finish.

Minigurgler

disse-fluene-har-jeg-troen-pa-i-2016
Foto: Anders Stensås

Bindes stort sett på samme måte som en Wolly bugger. Bind inn marabouhalen. Fest foamen bakerst ved krokbøyen før du lager kropp og kroppshackle. Når du er ferdig med kroppen og kroppshackelet bretter du foamen fremover og fester den. Deretter klipper du foamen til slik at den får en liten overleppe som ploger litt i vannet. Tenkt til skumrings- og nattfiske etter ørret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: