Klistremerker for rovfisk

Her om dagen fikk jeg en vareprøve fra Jarle & Bjørnar fluefiske i Lillestrøm. Pro Sportfisher, kanskje mest kjent for sine tubefluesystemer, har lansert noe de kaller Pro Fishfoil. Dette er klistremerkehoder som kan brukes på fiskeimitasjoner.

Jeg har prøvd hodene på noen deceiver-varianter av Angel hair og Lite-brite, men de kan sikkert brukes på hårstreamere og zonkere også. Fluene bindes på vanlig måte før klistremerkehodene plasseres på hver side. En liten flik i forkant gjør det mulig å feste klistremerkene med bindetråd helt fremme ved krokøyet. Klistremerkene kan festes ytterligere ved å surre monofilament bindetråd et par-tre runder rundt hele hodet. Helt til slutt bør hodene få et lag med epoxylim, Bug-bond eller lignende.

klistremerker-for-rovfisk-2
Foto: Anders Stensås

Resultatet ser bra ut i mine øyne. Hodet blir hardt, slitesterkt og realistisk, samtidig som kroppen kan bindes bevegelig og livaktig på tradisjonelt vis. Gleder meg til å prøve fluene på ulike typer rovfisk.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: