Vårens vakreste øyeblikk

Årets første vak, noen få meter fra land. En liten palmermygg knytes på fortommen. Den vaker igjen. Jeg sniker meg i posisjon og gjør meg klar til å kaste. I det kastet går, kommer det noen vindkast. Den blanke overflaten rufses opp, fisken stopper å vake. Det er bare å vente. Etter noen minutter stilner det. Fisken vaker igjen. Jeg legger flua i vaket. Vinden gir seg ikke, den kommer tilbake og fører krusningene nærmere og nærmere flua. Rett før de når flua, stiger fisken rolig opp og slurper den i seg. I år sitter tilslaget på første forsøk. 600 gram ørret i håven – tørrfluesesongen er i gang.

varens-vakreste-oyeblikk
Foto: Lars Anderssen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: