Fluefiske fra kano

Nok en sesong nærmer seg slutten. Den gikk selvfølgelig alt for fort i år også.
I år som i fjor tok jeg med meg kanoen for å runde av sesongen ved et av de beste ørretvannene i området. Denne gangen med Sander som selskap.
Det var ingen klekkinger å se, så vi bestemte oss for å fiske med landinsekter. Nærmere bestemt maur. Riggingen av utstyre gikk bra for min del, men Sander kom litt skjevt ut: ”Faen! Jeg har glemt flueboksen og fluesnella hjemme! Etter noen timer var også han klar til å fiske, etter at en snill mor hadde tatt turen ut i skogen med det nødvendige utstyret.
Fiskene viste seg langt ute på vannet. Vi brukte kanoen for å komme på kastehold – og det er faktisk ikke så enkelt som det høres ut. Det er lett å komme for nære og skremme fisken. Vi stripet maurimitasjonene sakte inn, og etter hvert fikk vi oppmerksomhet fra ørreten. Vi fikk hver vår fine fisk, og Sander satte ny fluepers på ørret med en fisk på 450 gram. Det var to veldig fornøyde gutter som satt rundt bålet den kvelden.

fluefiske-fra-kano-2
Foto: Anders Stensås

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: