En fluefisker er født!

Marius er 12 år og kaster mer en bra nok til å fange både ørret og abbor. For noen uker siden tok Marius og jeg turen opp til et lokalt ørretvann. Marius med fluestanga og jeg med fotoutstyr. Gutten var stinn av forventninger da vi trasket oppover stien. Mens vi gikk var han veldig opptatt av størrelsen på fisken i vannet. Forventningene sank nok ikke da jeg fortalte fiskehistorier derfra.

Gutten hadde flueboksene full – alt fra March Brown til store streamere. Mye tydet på at Marius hadde vært i flueboksene til far sin!

en-fluefisker-er-fodt-4
Foto: Anders Stensås

Vi kunne ikke ha valgt en bedre dag: Fine forhold, lite vind og vakende fisk. Og det viktigste av alt; fisken var innenfor kastehold. Marius fanget først en liten abbor. Det var en ny art på flue og gleden var vill. Jeg har aldri sett noen juble så mye etter å ha fanget en så liten abbor. Fiskeglede er viktig!

en-fluefisker-er-fodt
Foto: Anders Stensås

Ørretene hoppet og spratt helt inntil land. Marius la ut en maur cirka to meter fra land. Flua forsvant i et jafs, men tilslaget kom for sent. Etter noen runder med instrukser og en god del forsøk hadde Marius endelig fast fisk. Fisken ble landet og gutten var veldig stolt.

en-fluefisker-er-fodt-3
Foto: Anders Stensås

Marius hadde også med seg Gopro-kameraet og dokumenterte alt han gjorde. Jeg kjente meg veldig godt igjen – det var akkurat slik jeg drev på den alderen. Snart driver vel også Marius sin egen fluefiskeblogg …

Her er filmen fra turen med Marius:

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: