Vårens første ørretvak

Ørretsesong har startet bra. Like etter isgangen kom de første fiskene inn på grunt vann for å spise, og etter hvert ble det insektklekking også.
Et par hektiske dager i månedsskiftet april/mai ga flere fine fisker på land.
Noen dager senere ble fiskekamerat Sander også med – mer enn klar for å få sin første ørret på flue. Vel fremme oppdaget vi at flere fiskere hadde skumle planer – én fisker i kano, en annen i bellyboat, padlet det lille tjernet på kryss og tvers på jakt etter ørreten.
Vi valgte en annen strategi – vi satte oss stille ved vannkanten og ventet. Det betalte seg. Etter en halvtime vaket den første fisken foran oss – to meter fra land.  Sander la ut en Klinkhamer, fisken tok og Sander gjorde tilslag. Stiv som en pinne loset han fisken i håven – før han med noe lavere skuldre slapp sitt livs første flueørret ut igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: