Vårfiske etter ørret på grunt vann

I dag (15. mai)  tok jeg turen til et skogsvann i nærheten. Det var fortsatt kaldt både i luft og vann, så jeg gikk til den grunneste vika. Hadde et håp om at vannet der var varmt nok til å få litt fart på bunndyr og insekter.
Jeg fikk raskt øye på flere vakende ørreter, men det blåste dessverre opp før jeg fikk montert utstyret. Dermed var det slutt på vakinga.
Jeg satte på en fasanhalenymfe, og det tok ikke lang tid før stanga stod i helspenn. Etter fem minutter med hissige hopp og utras lå årets første ørret i håven. Fisken var lubben og fin, og den dro vekta ned til 800 gram.

Vinden ville ikke gi seg, så det ble bare noen sporadiske vak utover dagen. Derfor var det like greit å fortsette med fasanhalenymfa i enden av fortommen. Det funket. Seks-syv ørreter prøvde seg på nymfa, og to av dem – 600 og 450 gram – havnet i håven.
Samtlige tre fisker ble satt ut igjen.

varfiske-etter-orret-pa-grunt-vann-2
Årets andre. 600 gram. Foto: Anders Stensås

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: